Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Strudel z twarogiem i owocami"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 62
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 278
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 62
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 278
Składniki
Masło posiekaj z mąką, dodaj jajko, wodę i sól. Zagnieć ciasto i schłodź. Brzoskwinie odsącz z zalewy i zmiksuj na mus. Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę. Dodawaj po jednym jajku, cały czas miksując. Masę połącz z twarogiem, z musem brzoskwiniowym i mąką ziemniaczaną. Dodaj jagody i wymieszaj.
Na papierze do pieczenia rozwałkuj ciasto na cienki prostokąt. Na środek wyłóż nadzienie i załóż brzegi ciasta jeden na drugi. Przełóż ciasto na blachę. Piecz 40 minut w temperaturze 180°C.
Czas około 2 godzin.Źródło: Dobry Tydzień