Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w wykonaniu, warto go zrobić bo jest przepyszny!
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 23
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 77
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 74
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 23
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 77
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 74
Składniki
Upiec biszkopty odstawić do wystudzenia
200 ml śmietanki odlać do rondelka i podgrzać na kuchni.Wrzucić do tego połamane na kostki czekolady i mieszać do rozpuszczenia.Jak uzyskamy gładką masę odstawić do ostygnięcia, a następnie wstawić do lodówki na ok 3 godz.
Poncz: połączyć herbatę z sokiem z cytryny i alkoholem. Naponczować obydwa biszkopty. jeden posmarować powidłem.
Masę ganache wyjąć i miksować chwilę na najszybszych obrotach, powinna trochę zwiększyć objętość. Ostrożnie dolać alkohol i na małych obrotach wymieszać.
Masę wyłożyć na powidło i przyłożyć drugim biszkoptem. Galaretki rozpuścić w połowie wody podanej na opakowaniu i ostudzić. Pozostałą śmietankę ubić dodać wystudzoną galaretkę i wymieszać. Jak zacznie gęstnieć wyłożyć na placek. Gotowe. Najlepiej smakuje jak odstoi ok 1 dnia.