Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ja wiem że znów u mnie drożdżowo, ale uwielbiam ciasto drożdżowe i ciągle staram się coś z niego zrobić. Tym razem ślimaczki z serem i borówkami, super połączenie.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 94
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1784
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2710
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 705
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 94
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1784
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2710
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 705
Składniki
Drożdże rozkruszyć dodać łyżkę cukru i mąki, wlać ciepłe lecz nie gorące mleko, dobrze wymieszać, poczekać by ruszył zaczyn.Do podrośniętego zaczynu dodać żółtka, jajo, cukier, stopioną margarynę, mąkę i szczyptę soli.Zagniatamy gładkie, elastyczne ciasto, czekamy by wyrosło. Wałkujemy nasze wyrośnięte ciasto na prostokąt 45 x 60 cm.
Ucieramy ser z cukrem i roztopioną margaryną na gładko, dodajemy ubite na sztywno dwa białka, mieszamy. Nasze ciasto smarujemy serem i układamy borówki. Zwijamy całość w ścisły rulon i kroimy na 1,5 cm roladki, układamy na papierze do pieczenia i pieczemy 20 minut w 180 stopniach na złoty kolor. A potem zajadamy bułeczki z ciepłym mlekiem SMACZNEGO