Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 112
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 72
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 112
Składniki
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać szklankę mąki. Wymieszać i pozostawić na ok. 20 minut do wyrośnięcia.
W międzyczasie roztopić masło i odstawić do ostygnięcia.
Do wyrośniętego zaczynu dodać jajko, masło, cukier, sól i resztę mąki. Zagnieść ciasto i ponownie odstawić do wyrośnięcia na ok. 20 minut.
Ciasto wyłożyć na papier do pieczenia i rozwałkować na prostokąt o wymiarach 30 x 40 cm. Wyłożyć masę makową, zostawiając trochę wolnego ciasta na brzegach.
Następnie zwinąć ciasto (razem z papierem) w roladę.
Potem pokroić roladę na plastry o grubości 3 cm i poukładać je na dwóch blachach wyłożonych papierem do pieczenia. Zostawić na 20 minut do wyrośnięcia.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Ślimaczki piec ok. 20-25 minut. Po ostudzeniu można je polukrować. Smacznego :)