Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik z kawałkami czekolady"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 33
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 33
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
Wymieszaj mąkę, cukier oraz kakao. Dodaj pokrojone na małe kawałki masło lub margarynę oraz wodę, szybko zagnieć gładkie ciasto. Wylep nim dno oraz boki okrągłej formy. Włóż do lodówki.
Czekoladę drobno posiekaj. Do miski włóż twaróg, dodaj cukier, cukier wanilinowy, jajka, mąkę ziemniaczaną lub proszek budyniowy oraz śmietankę. Zmiksuj mikserem, aż dokładnie się połączą. Na koniec dodaj posiekaną czekoladę lub czekoladowe groszki, wymieszaj łyżką. Masę serową przelej do formy na schłodzony spód. Piecz 60-75 minut w temperaturze 150°C. Wystudź.
Do szklanej lub metalowej miski włóż pokruszoną czekoladę oraz masło. Miskę postaw na garnku z wrzącą wodą (jej dno nie może dotykać wody) i mieszaj, aż się rozpuszczą. Wystudzony sernik polej przygotowaną polewą. Wstaw do lodówki na kilka godzin.
100 minut. Porcja: 560 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie