Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z jabłkami albo szarlotka z serem. Ciasto wyszło pyszne, rodzinie bardzo smakowało. Będę wracać do tego przepisu.
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 80
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2813
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 80
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2813
Składniki
ciasto-Zmiksować masło z cukrem i jajkami. Przesiać tam mąkę z proszkiem i zmiksować na żwirek. 1/3 ciasta odłożyć na kruszonkę. Resztę zagnieść i wylepić blaszkę 34x38 wyłożoną papierem do pieczenia.
jabłka-Na ciasto rozkruszyć biszkopciki. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej. Odcisnąć sok i rozsypać do blaszki. Jabłka posypać brązowym cukrem do smaku.
ser-Zmiksować jajka z cukrem i przesianymi budyniami. Dodać ser, jogurt i ekstrakt i ponownie zmiksować ale nie długo. Wylać równomiernie po jabłkach.
kruszonka- Pozostawione ciasto rozsypać na serze.
Piec ok.60-70 min. w 175*C. Pod koniec pieczenia można przykryć papierem do pieczenia jak za mocno by brązowiało. lukier-Cukier puder przesiać, dodać sok i rozetrzeć, stopniowo dolewając po troszku gorącej wody. Lukier musi być lejący ale nie za rzadki bo nie zastygnie. Przelać do buteleczki z dziobkiem i polać zimny sernik w esy-floresy.