Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na kruchym spodzie. Sernik z porzeczką, ale można z innymi jagodami lub owocami. Sernik z kruszonką kokosową, wyszedł bardzo dobry.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 82
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5941
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 82
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5941
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
ciasto-Zmiksować masło z cukrem i jajkami.Przesiać tam mąkę z proszkiem i na niższych obrotach miksera zmiksować. Rozsmarować na blaszkę 30x40 wyłożoną papierem do pieczenia.
masa-Zmiksować jajka z cukrem potem serem. Następnie budynie wymieszać ze śmietanką i dodać do masy. Ponownie zmiksować ale nie za długo, żeby niepotrzebnie napowietrzać. Wylać na surowe ciasto i rozsmarować.
jagody-Porzeczki umyć, osuszyć i rozsypać na serze.
kruszonka-Zmiksować masło z cukrem, przesiać tam mąkę, dodać kokos. Na niskich obrotach miksera, zmiksować na gruby "żwirek'. Rozsypać po porzeczce.
Piec ok.70 min.w 175 *C. Pod koniec pieczenia jak góra za mocno brązowieje to przykryć papierem do pieczenia. Po upieczeniu piekarnik wyłączyć, drzwiczki uchylić i pozostawić sernik na ok.0,5 godz. oprószenie-Po ostygnięciu sernika, oprószyć cukrem pudrem, przez sitko. Kroić jak dobrze stężeje, najlepiej na następny dzień.