Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik w cieście francuskim"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20232
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 141
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2070
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 726
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20232
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 141
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2070
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 726
Składniki
Rodzynki namocz. Twaróg zmiksuj z jajkiem, cukrem pudrem, cukrem wanilinowym, mielonymi migdałami i mąką. Rodzynki odsącz, obtocz w mące, dodaj do masy. Dodaj płatki migdałowe. Ciasto rozłóż, rozsmaruj na nim masę serową, zwiń w roladę.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 220°C, ciasto ułóż w naczyniu żaroodpornym, piecz 20 minut. Wyjmij, wystudź, posyp cukrem pudrem.
Czas: około 50 minut.Źródło: Dobry Tydzień