Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik śmietankowy"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 42
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 89
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 42
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 89
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 274
Składniki
Spód: płatki migdałowe, ciasteczka, cukier i cynamon zmiksuj. Masło stop, ostudź. Wlej do masy, dobrze utrzyj. Masą wylep spód tortownicy (dwukrotnie wyłożonej folią aluminiową). Piecz 12 minut w temp. 180°C.
2. Sernik: twaróg ubij ze śmietaną i cukrem. Dodaj miąższ z laski wanilii i przyprawę do piernika. Miksując, dodawaj po jednym jajku. Masę wylej na spód. Tortownicę wstaw do naczynia napełnionego wodą do połowy wysokości tortownicy.
Piecz godzinę i 10-20 minut w 190°C. Drzewiczki uchyl, sernik ostudź w piekarniku.
Pieczony jest w kąpieli wodnej, dlatego dosłow nie rozpływa się w ustach. Przepis przysłała Paulina Jakubczak z ZawierciaŹródło: Chwila dla Ciebie