Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutki i delikatny. W smaku i konsystencji przypomina ptasie mleczko, więc jest szczególnie uwielbiany przez dzieci. Mi najbardziej smakuje po kilku dniach ;)
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 60
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 99
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 86
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 60
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 99
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto. Wyłożyć na dużą blachę wysmarowaną bułką tartą.
Utrzeć żołtka z cukrem, cukrem waniliowym, olejem, budyniem, olejkiem. Stopniowo dodawać mleko, potem ser. Wszystko zmiksować. Na koniec dodać ubite białka i delikatnie wymieszać.
Masę serową wylać na blachę (będzie rzadka). Posypać obficie wiorkami kokosowymi. Ja przykrywam wierzch ciasta folią aluminiową.
Piec 50 min w temp 175-180 st. Pozostawić do ostygnięcia przez 3-4 godz. w lekko uchylonym piekarniku.