Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik częściowo pieczony z musem truskawkowym to świetna propozycja na nadchodzące święta i nie tylko ;)
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20239
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 152
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2109
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 728
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20239
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 152
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2109
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 728
Składniki
Zmiksowane ciastka połączyć z cukrem i stopionym masło, wyłożyć dno okrągłej formy. Jaja połączyć z cukrem, serem i budyniem. Dokładnie zmiksować. Masę serową przelać na spód, wyrównać i włożyć do nagrzanego do 160 stopni piekarnika.
Piec ok. 80 min. Ostudzić i na kilka godz. schować do lodówki. Rozmrożone truskawki wymieszać z cukrem. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuścić we wrzątku, po czym zahartować i połączyć ze śmietanką. Na ostudzony spód przelać śmietankę i mus truskawkowy, który patyczkiem należy wymieszać ze śmietanką.
Ciasto na noc schować do lodówki. Na drugi dzień delektować się smakiem ;) Smacznego!