Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik nektarynkowy"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 56
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5369
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 56
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 60
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5369
Składniki
ok. 80 minut • Porcja ok. 300 kcal • Koszt porcji ok. 1,50 zł • Przepis na ok. 16 porcji
Oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puch. Stopniowo dodawaj po kilka łyżek twarogu, miksując na wolnych obrotach. Dołóż śmietankę, wsyp budyń, mąkę kukurydzianą i skórkę otartą z jednej sparzonej i wyszorowanej cytryny. Miksuj dotąd, aż wszystkie się połączą.
Nektarynki umyj, osusz i pokrój w ósemki, usuwając pestki. Leciutko oprósz je mąką, najlepiej przez drobne sitko.
Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia łącznie z brzegami. Przełóż do niej masę serową, wyrównaj powierzchnię.
Na cieście porozkładaj koliście ósemki nektarynek, zaczynając od brzegu. Posyp niewielką ilością cukru w perełkach.
Wstaw sernik do piekarnika nagrzanego do 175°C i piecz około godziny, aż wierzch przybierze złocisty kolor.
Po upieczeniu zostaw sernik w uchylonym piekarniku do przestudzenia.Źródło: Kobieta i życie