Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik na zimno z kolorowym lukrem"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 90
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1715
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2706
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 703
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 90
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1715
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2706
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 703
Składniki
Brzoskwinie odsącz, pokrój. Ciastka pokrusz, wymieszaj z rozpuszczonym masłem, połowę wyłóż na dno tortownicy. W 1/2 szklanki gorącej wody rozpuść żelatynę, lekko wystudź. Śmietanę ubij na sztywno, pod koniec dodaj cukier. Stopniowo dodawaj serek oraz żelatynę, delikatnie miksując. Dodaj brzoskwinie, wymieszaj łyżką.
Masę wyłóż na spód, przykryj warstwą ciastek z masłem, polej lukrem, udekoruj płatkami migdałów. Wstaw na godzinę do lodówki.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień