Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 91
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1744
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2706
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 705
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 91
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1744
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2706
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 705
Składniki
Ubijać białka(3) dodając cukier i żółtka(3). Następnie dodać do piany uprzednio przesianą przez sitko mąkę wraz z proszkiem do pieczenia,wymieszać delikatnie upiec biszkopt.
Masa serowa: Ser zemleć. Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem pudrem. Dodawać, po łyżce ser i dalej ucierać. Rozpuścić 2łyżki żelatyny w 1/4 szk. wrzątku, wymieszać i letni roztwór wlać do masy serowej. Na koniec dodać olejek zapachowy (jak kto lubi).
Wierzch posypać borówkami.
2 galaretki rozpuścić wg przepisu i tężące wylać na całość.