Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na sernik Isaura znalazłam w zeszycie mojej mamy. Jest to jedno z tych ciast, które bardzo często gościły na naszym stole kiedy byłam dzieckiem ;) Bardzo je lubię bo łączy ze sobą sernik i ciemne, ucierane ciasto. Stanowi super alternatywę dla klasycznych serników.
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20241
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 153
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2133
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20241
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 153
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2133
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Składniki
Wymiary formy 37 x 24 cm Margarynę wkładamy do rondelka i rozpuszczamy. Dodajemy wodę, cukier, cukier wanilinowy oraz kakao i gotujemy 5 minut. Pozostawiamy do wystudzenia.
Rozdzielamy żółtka od białek. Do zimnej masy dodajemy żółtka i dokładnie ucieramy. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do masy kakaowej dajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia, ucieramy. Następnie na niskich obrotach miksera ucieramy ciasto i stopniowo dodajemy całą pianę.
Przygotowanie masy serowej zaczynamy od utarcia żółtka z połową cukru. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do niej drugą połowę cukru ubijając aż cukier się rozpuści, a piana będzie szklista. Do żółtek dodajemy ser i serfix/budyń. Krótko ucieramy, tylko do połączenia składników. Następnie do sera dodajemy stopniowo pianę i delikatnie mieszamy łyżką do połączenia.
Połowę ciasta przelewamy do wyłożonej papierem formy do pieczenia. Następnie wykładamy masę serową, a na górę wylewamy resztę ciasta. Wkładamy do dobrze nagrzanego piekarnika i pieczemy około godzinę w 160°C z termoobiegiem (bez termoobiegu 180°) do tzw. suchego patyczka. Gotowy wystudzić. Smacznego ;)