Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy taki sernik, często piekę. Żeby nie było nudno to urozmaicam składniki. Ten wyszedł pyszny.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 157
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 83
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 404
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 157
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 83
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 404
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19578
Składniki
ciasto-Masło zmiksować z cukrem, jajkami i ekstraktem. Przesiać do tego mąkę z proszkiem i zmiksować.Rozsmarować na spód blaszki (30x40)wyłożonej papierem do pieczenia.
masa jogurtowa-Żółtka zmiksować z cukrem, potem przesianymi budyniami i proszkiem. Następnie z jogurtami (mikserem na niższych obrotach, bo może chlapać).Stopniowo dolewać olej, ekstrakt cytrynowy i zmiksować.Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem waniliowym. Delikatnie wmieszać porcjami do masy. Wylać na ciasto.
Posypać płatkami migdałowymi.
Piec ok. 1 godz. Pod koniec można przykryć papierem do pieczenia żeby migdały za bardzo się nie przypaliły. (Mój sernik urósł bardzo wysoki, potem troszkę opadł i popękał. Lecz nikomu to nie przeszkadzało, bo był pyszny.)
polewa-Czekoladę rozpuścić nad parą i polać zimny sernik w esy-floresy. Sernik kroić jak dobrze stężeje.