Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Blacha do pieczenia 24 X 32 cm
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 28
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 31
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 41
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21481
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 51
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 28
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 31
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 41
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21481
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 51
Składniki
Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia rozłóż podwójną warstwę herbatników.
Jajka, cukier trzcinowy oraz cukier waniliowy ucieram mikserem 5 minut na wysokich obrotach. Następnie dodaję budyń waniliowy, kaszę mannę oraz mąkę ziemniaczaną i ubijam kolejne 5 minut na wysokich obrotach. Do masy dodaję twaróg sernikowy i jogurt grecki i miksuję jeszcze 5 minut na wysokich obrotach miksera. Do masy dodaję borówkę amerykańską i delikatnie mieszam. Masę serową przelewam na herbatniki i wkładam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 60 minut (piekę do suchego patyczka).
Ciasto po wyjęciu z piekarnika ostudzam i wkładam do lodówki na klika godzin, a najlepiej na noc. Smacznego!