Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co prawda serniczek jest wytworem mojej fantazji,ale wyszedł rewelacyjny! Delikatny,prosty i jak twierdzi rodzinka - rewelacyjny ;)))
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 86
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5946
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 86
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5946
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
Prostokatną blachę (ok. 35 x 25) wyłożyć folią spożywczą. Blaty biszkoptowe dociąć i wyłożyć nimi szczelnie dno blachy. Nasączyć delikatnie syropem z brzoskwiń.
Roztopić nutellę w ciepłej kąpieli i rozsmarować na biszkopcie.
Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno,ubijając dodać kolejno: cukier puder,mascarpone (po łyżce),sokiem z cytryny i tężejącą galaretkę.
Połowę brzoskwiń pokroić w paseczki i rozłożyć na posmarowanym czekoladą biszkopcie.
Wlać masę serową do blachy.
Rozpuścić drugą galaretkę w 400 ml wrzątku i dobrze ostudzić.
Serniczek dowolnie ozdobić pozostałymi brzoskwiniami i zalać tężejącą galaretką. Wstawić na noc (niestety... ) do lodówki - wtedy ciasto nabierze smaku.
SMACZNEGO!