Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tort na bazie gotowanego na mleku ryżu z dodatkiem białej czekolady i galaretki cytrynowej
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2702
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 696
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 687
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1640
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2702
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 696
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 687
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1640
Składniki
Ryż opłukuję i zalewam mlekiem. Dodaję sól i cytrynę. Zagotowuję. Dosładzam, dodaję agar. Mieszam intensywnie Obniżam moc palnika do minimum i gotuję do pochłonięcia przez ryż prawie całego mleka. Dodaję ekstrakt waniliowy i pokruszoną drobno czekoladę. Mieszam dokładnie, do roztopienia czekolady. Ryż przekładam do tortownicy. Studzę.
Galaretki rozpuszczam w 500 ml wrzątku. Przestudzone wylewam na ryż. Studzę. Przestudzony tort wkładam do lodówki na minimum 2-3 godziny. Najlepiej oczywiście na całą noc. Przed podaniem dekoruję bratkami i wiórkami białej czekolady.