Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj szybki , prosty deser na który skusiły mnie wnuki. Chrupkie rurki z ciasta francuskiego i do tego pyszna świeżo ubita śmietana połączona z serkiem mascarpone.
papier do pieczenia, mikser, blaszka, metalowe rurki, nóż,
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Ciasto francuskie wyjąć 15 - 20 minut przed przygotowaniem. Metalowe rurki natłuścić delikatnie olejem. Płat ciasta francuskiego rozwinąć pociąć na paski o szerokości około 1,5 cm. Każdy pasek nawinąć na przygotowane metalowe rurki. Rurki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach około 1,5 - 2 cm. Rurki ułożone na blasze posmarować rozbełtanym jajkiem i oprószyć brązowym cukrem. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 15 minut. Krem śmietankowy z mascarpone; Mocno schłodzoną śmietanę 30 % ubić na sztywno z cukrem pudrem , a następnie połączyć z serkiem. Gotowy krem przełożyć do szprycy i nabijać upieczone, wystudzone rurki. Smacznego .
Rurki gotowe do podania.