Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rożki z jabłkami"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 158
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 84
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 408
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 158
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 84
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 408
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Składniki
Jabłka obierz ze skórki, pokrój w kostkę, wymieszaj z cukrem i cynamonem. Ciasto rozwiń, pokrój nożem na kwadraty. Na środek każdego kwadratu nałóż porcję jabłek, złóż na pół, formując trójkąt.
Ciastka ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj roztrzepanym jajkiem, piecz w temperaturze 200°C przez 20 minut, wyjmij, wystudź. Cukier puder rozetrzyj z wodą na jednolity lukier. Polej nim rożki.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień