Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z bezową skórką"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 23
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 77
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 74
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 23
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 77
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 74
Składniki
Białka ubij ze szczyptą soli, dodawaj cukier i żółtka, ubijaj. Wsyp przesiane mąki i proszek do pieczenia, wymieszaj łyżką. Formę do ciasta wyłóż papierem do pieczenia, nałóż masę, tworząc cienką warstwę, wyrównaj powierzchnię. Piecz 12 minut w 180°C.
Ciepłe ciasto wyłóż na ścierkę, odwracając formę do góry dnem. Usuń papier. Zwiń je ze ścierką w roladę, wystudź. Roladę rozwiń.
Śmietanę ubij z cukrem pudrem, wymieszaj z serkiem i wiśniami. Krem nałóż na biszkopt. Zwiń. Białka ubij z cukrem, dodaj sok z cytryny, wymieszaj. Bezę wyłóż na blachę, piecz 25 minut w 160°C, wystudź i pokrusz.
Roladę zwiń, wierzch posmaruj resztą kremu, obłóż kawałkami bezy, wstaw do lodówki na 2 godziny. Udekoruj prażonymi migdałami.
CZAS: 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień