Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada biszkoptowa z pysznym kremem z kawałkami truskawek.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 81
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 81
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Białka ubić na sztywno, dodać cukier, następnie dodać żółtka i po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem. Wymieszać. Piec w temp 180 stopni przez ok. 7 min. Gorący biszkopt wyłożyć na lnianą ściereczkę i zwinąć w roladę. Zostawić do wystygnięcia. Jest to przepis na kwadratową blachę z piekarnika.
Masa: Galaretki rozpuścić w 1 szkl gorącej wody. Śmietanę ubić z cukrem pudrem. dodać tężejącą galaretkę i wymieszać. Masę nałożyć na biszkopt. Można dodać świeże, pokrojone na mniejsze części truskawki. Roladę zwinąć szczelnie w folię aluminiową i wstawić do lodówki.