Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 82
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5941
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 82
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5941
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
ciasto: białka ubić na sztywno, dodawać po łyżce cukru i ubijać , potem dodawać po jednym żółtku i ubijać do białości, mąkę wymieszać z proszkiem i kakao , przesiać dodać do jajek i delikatnie wymieszać , wylać na dużą formę wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem śniadaniowym, upiec. ciasto wyjąć z foremki zdjąć papier i jak lekko odparuje zawinąć w ściereczkę formując roladę.
Mas: ugotować budyń z 1,5 szklanki mleka i 0,5 szklanki cukru, wystudzić . masło utrzeć do białości dodawać zimny budyń, ucierać na koniec dodać rozduszone maliny, utrzeć . galaretkę rozpuścić w szklance wody i wylać na talerz, jak zastygnie to pokroić w paski,
wyjąć ciasto ze ściereczki , posmarować masą, położyć paski galaretki wzdłuż rolady i zwinąć roladę. wierzch rolady udekorować czarno -białą polewą GELLWE