Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada czekoladowa"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 158
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 84
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 411
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 158
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 84
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 411
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19579
Składniki
<strong>Przepis przysłała Iwona Zalepińska z Wudzyna</strong>
Biszkopt: białka ubij z cukrem. Dodaj żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem, przyprawę do piernika i kakao, dokładnie wymieszaj. Ciasto wylej na dużą blachę, wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz ok. 12 min w 200°C. Upieczony biszkopt przełóż na ściereczkę, usuń papier. Ciasto zroluj.
Krem: masło zmiksuj z cukrem pudrem. Dodaj mascarpone i miód, dokładnie wymieszaj.
Biszkopt rozwiń, rozsmaruj 3/4 kremu, zostawiając wolne brzegi. Delikatnie zwiń. Wierzch posmaruj pozostałym kremem mascarpone. Roladę udekoruj np. wiórkami kokosowymi i kolorową posypką.Źródło: Chwila dla Ciebie