Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada bakaliowa"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 33
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 33
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
Do twarogu dodać mleko, cukier, jajko, mąkę i proszek do pieczenia. wymieszać, by powstało gładkie ciasto. Zawinąć w folię, włożyć do lodówki na około 40 minut.
Jabłka obrać, wydrążyć, pokroić, wrzucić do miseczki. Dodać rodzynki, płatki migdałów i daktyle pokrojone w paski. Wsypać również cynamon i pokrojony w kostkę marcepan.
Ciasto rozwałkować na stolnicy. Na placku rozsmarować bakalie. Brzegi ciasta posmarować białkiem. Ciasto zwinąć w roladę, następnie ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
Piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do 175oC. Po wyjęciu ostudzić.
ok. 85 minutŹródło: Twoje Imperium