Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasto,bardzo delikatne!
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 14
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 14
Składniki
w cieplym mleko rozprowadzamy drozdze,wczesniej utarte z lyzeczka cukru.Odstawiamy na bok. Do misy miksera dajemy wszystkie skladniki ,na koncu rozczyn z drozdzy i wszystko dokladnie zagniatamy. Gotowe ciasto zostawiamy na ok.30-40 min.pod przykryciem w cieplym miejscu. Wtym czasie myjemy i drylujemy sliwki. Na blaszke wylozona papierem do pieczenia dajemy ciasto i rozciagamy na blaszcze,zostawiamy na 10 min. Piekarnik zalaczamy na 190 stopni.Przygotowujemy kruszonke,wszystkie skladniki razem zagniatamy. Nastepnie ukladamy sliwki.Na góre dajemy kruszonke i pieczemy góra/dól przez ok.40 min.
Ciasto po wystygnieciu posypujemy cukrem pudrem. SMACZNEGO!!!!