Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka owsiane z dodatkiem oleju kokosowego. Są puszyste , słono-słodkie.
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 33
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 172
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 33
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 172
Składniki
Masło kokosowe wraz z cukrem ucieramy mikserem na gładką masę. Dosypujemy mąkę , cynamon, imbir, sodę i sól. Ucieramy . Na koniec wsypujemy płatki owsiane , mąkę i rodzynki. Mieszamy łyżką. Z ciasta formujemy kulę i przekładamy do lodówki na minimum 2 godziny. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni. Z ciasta formujemy małe kulki, spłaszczamy za pomocą łyżeczki i układamy na blasze wyłożonej papierem pergaminowym. Pieczemy na złoty kolor ok 10 minut. Smacznego!