Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo puszysty z korzenną nutą i wilgotnym wnętrzem skąpany w białej polewie z bakaliową okrasą ! !
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 73
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 112
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 73
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 112
Składniki
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli.
Masło rozpuścić z miodem, cukrem i przyprawami.
Mąkę przesiać, połączyć z ciepłą masą.
Gdy masa ostygnie dodajemy po jednym żółtku. Dokładnie mieszamy.
Sodę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody. Wlewamy do ciasta.
Na koniec delikatnie mieszamy z ubitą pianą.
Ciasto przelewamy do wyłożonych papierem (lub natłuszczonych) foremek.
Pieczemy w 180 st. C ok 45-50 min do suchego patyczka.