Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ptysiowy torcik z truskawkami"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 23
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 77
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 74
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 23
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 77
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 74
Składniki
Zagotować wodę z solą i kostką do pieczenia Kasia. Wsypać mąkę i energicznie mieszać, aż masa zbije się w kulę i zacznie odchodzić do ścianek naczynia. Wtedy zdjąć ją z ognia i wystudzić.
Dwie tortownice wyłożyć pergaminem. Ciasto przełożyć do szprycy. Wyciskać paski ciasta formując spirale na spodach tortownic. Blaty piec 35 minut w temp. 200 st.
Żelatynę namoczyć w odrobinie wody, gdy spęcznieje rozpuścić ją podgrzewając.
Połowę truskawek zmiksować z 2 łyżkami cukru, resztę pokroić w kostkę. Śmietanę kremówkę ubić z resztą cukru. Połączyć z kwaśną śmietaną, musem i żelatyną. Połowę kremu rozsmarować na blacie ptysiowym. Przykryć kosteczkami truskawek, resztą kremu i drugim blatem. Schładzać godzinę. Posypać cukrem pudrem.Źródło: Naj