Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i zaskakujący deser, który rozpływa się w ustach. Pianka, przypominająca ptasie mleczko z kolorowymi, niczym diamenty i rubiny, słodkimi galaretkami.
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 11
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19570
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 173
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 11
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19570
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 173
Składniki
Każdą z kolorowych galaretek zalewamy 320 ml wrzącej wody, mieszamy do rozpuszczenia. Galaretki wlewamy do płaskich prostokątnych naczyń i zostawiamy do całkowitego stężenia (w lodówce 4-5 h, w zamrażalce do 1,5 h), następnie kroimy na kawałki i wszystkie mieszamy razem. Bezbarwną galaretkę rozpuszczamy w 300 ml, zostawiamy w temperaturze pokojowej do wystudzenia. Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy na puszysto z cukrem pudrem, wlewamy cienkim strumieniem płynną, zimną i lekko już tężejącą bezbarwną galaretkę, miksujemy. Do szklanych pucharków wsypujemy część galaretek, zalewamy masą ze śmietanki i na wierzchu posypujemy resztą galaretki. Schładzamy w lodówce godzinę i podajemy.