Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ptasie gniazdka"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 261
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 53
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5362
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 261
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 53
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 52
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5362
Składniki
Tortownicę wyłóż folią spożywczą. Truskawki pokrój na połówki. Żelatynę rozpuść w 1/3 szklanki gorącej wody, wystudź. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym, wymieszaj delikatnie z serkiem. 3 łyżki masy dodaj do żelatyny, wymieszaj, dodaj do reszty masy, wymieszaj ponownie. Dodaj kawałki truskawek, całość delikatnie wymieszaj.
Na dnie tortownicy połóż kilka połamanych kawałków biszkoptów, nałóż cienką warstwę masy, dookoła brzegu ustawiaj pionowo biszkopty, wciskając je lekko w masę.
Do środka wyłóż resztę kremu, wierzch udekoruj połówkami truskawek. Schładzaj 1,5 godziny w lodówce.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień