Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos zabaione to tradycyjny włoski sos który może posłużyć jako sos do deseru z owocami lub do ciast. Przygotowuje się go w kąpieli wodnej, gdzie bardzo ważne jest, aby nie przekroczyć temperatury podczas ubijania składników, ponieważ może powstać jajecznica. Ale to nic trudnego, bo tylko trzeba mieć taki poziom wody w garnku, aby około 5 cm nie stykał się z dnem miski. Smak jest wyjątkowy i naprawdę warto;).
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 23
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 22
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21468
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 41
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 134
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 23
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 22
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21468
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 41
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 134
Składniki
Do garnka wlać wrzątek do wysokości około 5 cm niższej i dać na niego miskę (nie może być styku miski z wodą). Wodę zagotować. Do miski dodać żółtka, cukier, nasiona z laski wanilii, pozostałą jej część i wino. Ubijać trzepaczką na małym ogniu masę do momentu, aż sos zgęstnieje. Smacznego;)!!!