Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie, pachnące kokosem i bardzo smaczne. Do tego łatwe i tanie. W sam raz do kawy, gdy pojawi się ochota na coś słodkiego. Polecam.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 121
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1998
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2723
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 719
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 121
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1998
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2723
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 719
Składniki
Jajka ubić lekko mikserem. Dodać cukier, przesiane obie mąki, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe, ekstrakt śmietankowy i olej. Ubijać mikserem na małych obrotach, aż do uzyskania jednolitego ciasta. Ciasto przełożyć do podłużnej foremki zaopatrzonej w papier do pieczenia. Wymiary foremki 11x30 cm. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 50-55 minut. Sprawdzić patyczkiem, czy ciasto już się upiekło. Po wystudzeniu lukier ukręcony z cukru pudru i wody. Z tego ciasta można również z powodzeniem upiec muffinki kokosowe. Wystarczy napełnić papilotki. Najpierw wstawić je oczywiście do foremki na muffinki. Piec w 180 st. 20-25 minut.