Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Porzeczkowe ciasto"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5216
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4988
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 49
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 222
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5216
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4988
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 49
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 222
Składniki
Dwie galaretki rozpuść w 500 ml gorącej wody, odstaw do wystudzenia. Dodaj owoce, wlej na dno formy keksowej wyłożonej folią. Wstaw do zamrażalnika na 1,5 godziny. Żelatynę namocz w zimnej wodzie.
W garnku zagotuj śmietanę z ziarenkami wanilii i 4 łyżkami cukru. Wystudź, dodaj żelatynę, wymieszaj, wystudź. Masę wylej na galaretkę, wstaw do zamrażalnika na 1,5 godziny. Pomarańcze umyj, przekrój na pół, wyciśnij sok. Podgrzewaj go w garnku z 5 łyżkami cukru, dodaj mąkę kukurydzianą, wymieszaj. Ciasto ostrożnie wyjmij z formy, delikatnie odwróć, pokrój na plastry, podawaj z sosem pomarańczowym.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień