Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i eleganckie kruche ciasteczka z białą czekoladą i aromatem cytryny
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 16
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 23
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 25
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21469
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 41
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 16
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 23
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 25
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21469
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 41
Składniki
Czekoladę i masło roztop w kąpieli wodnej lub w mikrofali Jajka ubij z cukrem na jasną i puszystą masę Dodaj olejek cytrynowy Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i dodaj stopniowo do reszty składników miksując do uzyskania jednolitej konsystencji Miskę przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na min. 1 godzinę Po schłodzeniu odrywaj porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego i formuj w dłoniach kulki Obtocz ciasteczka w cukrze pudrze i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia Piecz 10-12 min w piekarniku nagrzanym do 180°C