Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 331
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 56
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 38
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 331
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 56
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 38
Składniki
1. do miski wsypać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać, dodać zimną, pokrojona w drobniutką kostkę margarynę, wymieszać z mąką, dodać jajka oraz śmietanę, szybko zagnieść, wstawić na kilka godzin do lodówki, 2. zrobić kruszonkę, ze sliwek wyjąć pestki, przekroić na połowy (jeśli owoce są kwaśne to trzeba posypać je cukrem), 3. blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto rozwałkować, przełożyć na blachę, nakłuć widelcem, ułożyć sliwki (przecięciem do góry), posypać kruszonką, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 35 - 40 min w 180 st smacznego