Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosty i smaczny placek z truskawkami. Placek przygotowany na Dzień Matki. Takim plackiem możemy poczęstować gości przy wspólnym grillowaniu.
większa blaszka , papier do pieczenia, nóż, sitko, mikser, miska,
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 82
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1676
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2704
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 699
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 82
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1676
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2704
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 699
Składniki
Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiać do wysokiej miski, dodać cukier, cukier waniliowy , jajka oraz wlać mleko i olej. Całość wymieszać mikserem do połączenia składników na gładkie , jednolite ciasto. Truskawki oczyścić ze szypułek opłukać i osuszyć na sitku. Dużą blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć przygotowane ciasto. Osuszone truskawki przekroić na połówki , oprószyć mąką i ułożyć na cieście wciskając je delikatnie do środka. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.
Ciasto gotowe do podania.
Ciasto w przekroju.