Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dowolne owoce za każdym razem zmieniają to ciasto. Super proste.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 90
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1720
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2706
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 703
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 90
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1720
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2706
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 703
Składniki
Odzielamy białka od żółtek. Ubijamy białka na sztywno, dodajemy stopniowo cukier. Dodajemy żółtka i mieszamy na jednolitą masę. Mieszamy mąkę z proszkiem i cynamonem, wsypujemy z masą. Roztapiamy tłuszcza, studzimy i dodajemy do ciasta.
Wylewamy na blachę i dodajemy dowolne owoce (ja wrzucam kiwi i winogrona). Pieczemy w temp. 180 stopni.