Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 69
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 107
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 69
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 107
Składniki
Mleko w puszce skondensowane gotować około 3 godzin.
Z 1/2 l mleka odlać 1/2 szkl. zagotować z cukrem i cukrem waniliowym.Do 1/2 szl. mleka dodać żółtko, makę ziemniaczaną i mąkę pszenną -roztrzepać.Wlać na gotujące się mleko sporządzoną zawiesinę.Ugotowany budyń ostudzić
Smetanę kremówkę ubić na sztywno z 3 łyżkami cukru pudru.Dodawać ją stopniowo do roztartego budyniu. Na końcu dodać 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w 3/4 szkl. ciepłego mleka
Tak przygotowanym kremem przełożyć przekrojony biszkopt.Wierzch polać karmelem schłodzić.