Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piernikowe witrażyki"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 25
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 25
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 77
Składniki
Masło stop z cukrem i miodem, ostudź. Do mąki wsyp sodę, przyprawę do piernika, wlej masę miodową, wbij jajko, zagnieć.
Landrynki drobno potłucz. Ciasto rozwałkuj, szklanką wytnij krążki. Zrób w nich dziurki, ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Do dziurek wsyp landrynki, piecz około 15 min w temp. 180°C (jeżeli papier się przykleił do pierniczków, lekko zwilż je wodą i delikatnie papier zdejmij).Źródło: Chwila dla Ciebie