Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znaleziony gdzieś w internecie, odczekał swoje...i w końcu nadszedł jego czas. Polecany szczególnie uważającym na cholesterol.
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 40
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 47
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2731
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 184
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 129
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 40
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 47
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2731
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 184
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 129
Składniki
Wszystkie składniki wymieszałem, mąka była przesiana z proszkiem i sodą. Jeżeli masa wychodzi zbyt zbita-gęsta można dodać odrobinę wody. Jabłka obrałem i pokroiłem w kostkę na samym końcu, żeby nie ściemniały, a następnie wymieszałem z ciastem.
Użyłem foremki 23x23cm, piekłem 45 minut w 180 stopniach. Ciasto okazało się słodkie, dlatego przełożyłem je kwaśnym dżemem z pigwowca, ale nie jest to konieczne.