Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piernik z bakaliami"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 87
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Miód, cukier oraz tłuszcz podgrzej mieszając aż wszystkie się połączą. Migdały posiekaj, morele pokrój w kostkę. Wrzuć do miski, dodaj skórkę pomarańczową oraz 1 łyżkę mąki, wymieszaj. Pozostałą mąkę przesiej i wymieszaj z proszkiem do pieczenia oraz kakao.
Do miski wlej przestudzony miód z cukrem i tłuszczem. Dodaj przyprawę do piernika oraz cynamon, zmiksuj. Wciąż miksując dodawaj po jednym jajku. Nie przerywając miksowania stopniowo dodawaj suche oraz mleko. Na koniec wsyp bakalie, wymieszaj łyżką.
Migdały oraz wiśnie przekrój na pół. Prostokątną blachę (o wym. 35x24 cm) wyłóż papierem do pieczenia i wlej do niej ciasto. Na wierzchu rozłóż wiśnie oraz migdały tworząc kwiatki. Piecz 30-40 minut w temp. 180°C. Gdy wystygnie, posyp pistacjami.
70 minut. Porcja: 350 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie