Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i szybki do zrobienia piernik, bardzo miękki i puszysty
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 47
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 47
Składniki
Białka ubić z solą na sztywno, odstawic. żółtka ubić z cukrem następnie dodawać na przemian olej , gorącą kawę,miód.
Mąkę wymieszać razem z sodą i przyprawą do piernika a następnie dodać do płynnej masy, wymieszać i dodać pianę z białek i delikatnie polaczyc. Tortownicę wysmarować margaryną i obsypać bułką tartą.
Piec w 180 stopniach ok godziny. Porcja na tortownicę, na dużą blachę trzeba zrobić podwójną porcję
Można dodać bakalie do masy orzechy, można przekroić i posmarować dzemem i masą jak kto chce