Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Owocowa rolada"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 169
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 25
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 102
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 436
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19586
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 169
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 25
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 102
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 436
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19586
Składniki
Białka ubij z cukrem pudrem (łyżkę cukru odłóż). Masę rozsmaruj na blasze wyłożonej papierem. Posyp płatkami migdałowymi. Piecz 8 min w temp. 200°C. Zmniejsz temperaturę do 150°C. Piecz 10 min.
Ubij śmietanę. Bezę zdejmij z blachy, oderwij papier. Rozłóż na niej śmietanę, posyp owocami. Ciasto zwiń. Włóż roladę na pół godziny do lodówki. Posyp resztą cukru pudru.
Porcje 10. 40 min. Cena 1,30 zł. Kalorie 242 kcal
<strong>Przepis przysłała Alicja Litwin z Oseredka</strong>Źródło: Bella Relaks