Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle sycący deser z kaszy jaglanej z mnóstwem zdrowych składników.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 22
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 26
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 26
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21475
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 43
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 22
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 26
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 26
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21475
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 43
Składniki
Składniki na spód blendujemy do połączenia i wykładamy spód formy (24). Wsadzamy do zamrażarki.
Kaszę jaglaną płuczemy wrzątkiem. Gotujemy 2 szklanki mleka i wsypujemy kaszę. Pod koniec, gdy kasza wchłonie cały płyn, dolewamy resztę mleka, wiórki kokosowe, kakao, masło orzechowe i dosładzamy. Gotujemy jeszcze parę minut co chwilę mieszając.
Przestudzoną masę blendujemy z resztą składników i przekładamy na spód. Na koniec czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy ciasto dekorując wedle uznania. Wkładamy do lodówki na parę godzin.