Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby sernik z jabłkami- smak sera a nie ma go w nim...polecam sernik taki na niby!
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 46
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 63
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2753
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 224
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 162
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 46
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 63
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2753
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 224
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 162
Składniki
Ciasto: Z podanych składników zagniećmy ciasto kruche. Wyłóżmy ją na blachę o wymiarze 25/36. Warstwa ze śmietany: Białka ubijmy z cukrami na sztywną pianę wlejmy żółtka zmieszajmy. Wsypmy budyń i śmietanę wymieszajmy łyżką. Na końcu dodajemy obrane i pokrojone w kostkę jabłka. Wyłóżmy na ciasto. Pieczmy godzinę w 180 stopniach.
Kokos: Białka wraz z cukrem ubijmy na sztywną pianą i zmieszajmy z kakao i wiórkami. Wyłóżmy na ciasto chwilę przed wyciągnięciem z piekarnika i zapieczmy.