Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepadają za nimi dzieci ale i starsi chętnie po nie sięgają. Ciasto naleśnikowe jest niezwykle delikatne i smaczne.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 27
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 26
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 26
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21476
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 46
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 27
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 26
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 26
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21476
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 46
Składniki
NALEŚNIKI Z SERKIEM DANIO I MALINAMI: Ciasto naleśnikowe: ------------------------ ---- 1 szklanka wody gazowanej 1 szklanka mleka odrobina soli i cukru 1 duże, całe jajko 2 łyżki oleju Mąki tyle, by ciasto miało gęstość słodkiej śmietany. Do miski wlewamy mleko i wodę gazowaną, wbijamy jajko, dodajemy sól i cukier. Stopniowo dodajemy mąkę cały czas miksując. Kiedy uzyskamy ciasto o gęstości słodkiej śmietany, dodajemy olej. Tak przygotowane ciasto odstawiamy na pół godziny by gluten w mące nabrał siły. Smażymy prawie bez tłuszczu. Można posmarować patelnię pędzlem umoczonym w oleju. Warstwa naleśnika powinna być cienka jak papier. Usmażone naleśnik podajemy gorące lub układamy jeden na drugim i po ostygnięciu przykrywamy folią by brzegi zmiękły i się nie kruszyły. Przed podaniem ponownie podgrzewamy każdy na rozgrzanej patelni. Serki przełożyć do miski, delikatnie wymieszać z malinami. Każdy naleśnik posmarować przygotowanym farszem. Zwijać w roladki. Przeciąć po skosie . Ułożyć na talerzu , oprószyć cukrem pudrem i udekorować malinami.