Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz przepisu, jak zrobić krem karmelowy? Wypróbuj tę prostą i pyszną recepturę. Robi się go szybko i wystarczą tylko 3 składniki. Przygotowana masa nadaje się do babeczek, tortów, ciast czy pączków.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 70
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 107
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 70
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 107
Składniki
Uwaga! Krem najlepiej jest przygotowywać dzień przed użyciem. W większym garnku zagotuj wodę. Czekoladę karmelową i śmietankę umieść w garnuszku (takim, żeby można było go trzymać nad wrzątkiem). Rozpuść składniki w kąpieli wodnej.
Gdy czekolada całkowicie się rozpuści i połączy ze śmietanką, odstaw naczynie do ostygnięcia. Gdy masa będzie zimna, włóż garnek do lodówki. Najlepiej na całą noc.
Schłodzoną masę przelej do miski i dodaj powoli serek mascarpone. Ubijaj mikserem na średnich obrotach, tylko do połączenia kremu. Pamiętaj, żeby nie miksować zbyt długo, bo masa się zwarzy! Krem jest gotowy do użycia.