Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze brownie na świecie - przepis Gordona Ramsay'a. Czy jest najlepsze? Pewnie! Jedno z najlepszych jakie jadłam. Naprawdę polecam.
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 28
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 31
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 36
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21479
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 51
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 28
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 31
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 36
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21479
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 51
Składniki
Czekoladę i masło umieszczamy w żaroodpornej na garnku z gotującą się wodą (tak aby spodem nie dotykała wody) i rozpuść mieszając od czasu do czasu. Można również podgrzać w mikrofalówce przez. ok 3 minuty, mieszając od czasu do czasu. A jak nie, to można po prostu w większym rondlu umieścić składniki i rozpuścić. Wystudź ją przez chwilę.
Zdejmij miskę z ognia i rózgą wmieszaj cukry, następnie dodaj jajka i ekstrakt waniliowy i wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Wsyp przesianą mąkę z solą i znów wymieszaj (do uzyskania jednolitej konsystencji).
Włącz piekarnik i ustaw go na 180°C. Natłuść masłem i wyłóż papierem do pieczenia formę o wymiarach 30x23 cm. Przełóż masę do przygotowanej formy i wyrównaj tak, aby ciasto miało równą grubość. Kiedy piekarnik będzie rozgrzany, włóż ciasto i piecz ok. 35 - 40 minut (czas może być różny w zależności piekarnika lub formy jakiej użyjecie). W trakcie pieczenia, w połowie czasu obracamy ciasto (na wypadek). Jeżeli dodatkowo dodajesz czekoladę, wyjmij ciasto w połowie pieczenia i włóż tak aby przebiła zapieczoną skorupkę i włóż ponownie do piekarnika na resztę czasu.
Wyjmij brownie z piekarnika i odstaw do ostygnięcia. Można je przechowywać w szczelnym pojemniku do tygodnia.